jueves, 7 de mayo de 2020

TREBALLEM ELS TEXTOS DESCRIPTIUS

Els i les alumnes de 1er ESO estem treballant els textos descriptius. Donades unes imatges, han hagut de redactar i descriure el que podem observar en elles. Ací teniu una mostra de la riquesa d'expressió que tenen els nostres alumnes:




Aquesta imatge és una fotografia d’un tram del riu Tàmesis en la ciutat de Londres. Aquest riu és navegable i podem veure que en aquest es troben molts vaixells amb passatgers. És molt bonic donar un passeig per aquest riu perquè pots relaxar-te i observar tots el monuments de la ciutat que es troben a les voreres del riu.
A la vorera dreta del riu podem observar una catedral anomenada “Westminster Abbey”. Aquesta catedral pareix molt vella i personalment pense que dóna una sensació de tristesa. Al costat d’aquesta es troba un monument molt emblemàtic, important i famós de la ciutat. És el Big Ben, és un rellotge molt gran i vell que dóna l’hora a tota la ciutat. A continuació, podem observar les Houses of Parliamentque són les cases on els polítics es reunixen, són molt grans i pareixen castells de la reialesa. Totes aquestes estructures es troben il·luminades a la nit, igual que els edificis particulars que es troben al costat.

Ara vaig a descriure tot el que forma part de la vorera esquerra. Aquesta vorera està formada principalment per l’embarcador del riu Tàmesis. En aquest embarcador hi ha una sénia gegant molt popular en la ciutat anomenada “The London Eye”. Tan popular i volguda per tant les persones que viuen en la ciutat com els turistes, ja que quan puges et permet veure tota la ciutat de Londres en una vista única i meravellosa des de les altures.
Davall de la sénia hi ha un passeig de fusta que brilla desprenent alegria. El passeig està rodejat d’arbres frondosos i fanals que il·luminen tota aquesta vorera. Aquest passeig és romàntic, en ell es troben molts pintors que s’encarreguen de retratar normalment els rostres de les persones o paisatges de la ciutat. Pense que això és una manera de donar-li diversió, creativitat i originalitat al passeig i per suposat a l’atracció que és la sénia.
Alejandra Linuesa 1erB





DESCRIPCIÓ DE LA IMATGE 1

Un esplèndid dia il·lumina les muntanyes que es veuen al lluny. Són unes muntanyes esplèndides, altes i acabades en uns pics majestuosos. El cel, que és d'un blau intens amb algun núvol blanc com una perla, deixa veure més encara les tonalitats grises de les muntanyes, que s'ajunten amb la lleugera vegetació que es troba en elles, transmetent una sensació de llibertat, de majestuositat i de puresa.

No gaire lluny d'ací , unes muntanyes verdes decoren el paisatge amb els seus alts i baixos i amb els seus preciosos arbres que purifiquen l'aire, alguns es troben en la penombra, però això aconsegueix donar encara més color al paisatge.

Als peus d'aquestes muntanyes es troba una vall neta, amb diverses tonalitats de verd i amb alguns arbres que formen files quasi perfectes. En aquesta preciosa vall es troba la llar d'uns pocs habitants, les cases dels quals són d'allò més originals i rupestres. Algunes són altes, quasi tan altes com el campanar que hi ha amagat entre elles , en canvi , unes altres tenen una altura mitjana. Però totes són molt especials, amb els seus pintorescos colors neutres que es camuflen amb el paisatge.

En conjunt formen un paisatge bell, pur , alliberador ,majestuós... molt diferent a les ciutats i al seu rebombori. En definitiva, un paisatge perfecte per als amants de la naturalesa i per a tot aquell que estime el bell.

Sara Paraschiv 1A

No hay comentarios:

Publicar un comentario