lunes, 27 de abril de 2020

DIA DEL LLIBRE

Este any, de manera molt distinta en què mai ens haguérem imaginat, commemorem el Dia del Llibre des de les nostres cases. Els llibres poden ser una via d'allunyar-nos durant uns instants d'aquesta realitat que estem vivint, ens obrin la porta a la imaginació i poden fer-nos disfrutar amb allò que ens conten.
Aquest és el vídeo que he compartit amb l'alumnat de 1er Eso i a continuació, la reflexió d'alguns dels nostres alumnes:



El vídeo mostra com la tecnologia ha fet canviar la vida d'una societat, abans en les famílies els pares dedicaven temps per a llegir amb els seus fills, ara hi ha molts pares que només estan pendents dels seus mòbils sense importar el que ells desitgen. El vídeo mostra com un xiquet espera que els seus pares li lligen, però ells estan ocupats amb els seus mòbils. Vivim junts però cada vegada més allunyats uns d'altres.
Podem veure com la majoria de persones estan més pegats a una pantalla, i per a estos els pareix rar veure a algú amb un llibre en la mà. Ens diu que llegir ens fa veure la vida amb més color, més feliços i tranquils. Mostra que per mitjà d'un llibre podem trobar una altra forma de divertir-nos sense necessitat de tindre tanta tecnologia al nostre voltant.
Ens mostra que el xiquet que llig, crega les seues pròpies històries i no espera que altres la creguen per ells. Ens diu que la lectura pot alliberar la nostra ment de tanta tecnologia, però molts de nosaltres estem provocant que els llibres siguen soterrats per culpa de la tables, mòbils, vídeos jocs etc. La persona que dedica temps a la lectura fa que el seu cervell tinga vida, s'enfortisca i augmente en coneixements, és com quan es rega una planta creix i s'enfortix. Un llibre ens fa ser més oberts a la vida i ens permet destacar-nos dels altres. La tecnologia ens atrapa, ens mata dia a dia, però en canvi els llibres són vida, permet volar la nostra imaginació, aprendre vocabulari, conéixer coses del nostre passat, conéixer llocs, alimenta la nostra ment, ens allibera, elimina barreres i ens donen llum. La persona que llig recarrega la seua ment diàriament i troba sempre el seu camí i metes somiades.
La part del vídeo que més m'agrade, va ser el senyor que està en la presó que, a pesar d'estar en eixa situació, per mitjà de la lectura ell se sent lliure i ple de fortalesa. I el que mostra la realitat de la nostra societat és la part on un llibre està sent soterrat per la tecnologia.
El que em transmet el vídeo és la importància de la lectura, permet que el nostre cervell s’enfortisca que podem veure la vida d'una forma diferent, destacar-nos dels altres i ens permet aconseguir el nostre somnis.
Juan Felipe Otálvaro, 1er Eso B.




Reflexió sobre la lectura i els llibres


Un llibre és més que un nombre de pàgines plenes de tinta amb una portada. És un món, és una segona vida , és una extensió de la ment. La lectura ens ajuda a desconnectar del cruel món en el qual vivim, de tots els seus problemes i dilemes. I crec que a tots ens agradaria escapar d'ací encara que siga per uns instants. A vegades, m'agradaria viure en un llibre , però no dels que conten contes de fades, ací la vida és massa perfecta per a ser una vida.
Si la literatura no existira, hi hauria molta més ignorància de la que hi ha. Per això té un gran impacte positiu en la societat. En l'era tecnològica en la qual vivim ens pot costar molt llegir, però val la pena l'esforç de llegir, i amb el temps, quan li enxampes el “gustet”, no podràs soltar el llibre de les teues mans.
Encara que ara llegir és sinònim d'anar a contra corrent , hi ha més "pros" que "contres". Un món inimaginable ens espera allà, on la nostra imaginació es desborda, on creixem com a persones, on impulsem la nostra creativitat i on augmentem el nostre coneixement. Per tant, que esperem per a gaudir?

Sara Paraschiv 1ESO A

No hay comentarios:

Publicar un comentario